Tuesday, December 21, 2010

Berkampung di hospital lagi...

sekali lagi aku kena berkampung kat hospital and this time, kena jaga cik abang pulak. hari ni hari kedua cik abang kat hospital. dan hari ni jugak hari kedua aku kat hospital. inilah masanya aku nak membalas budi cik abang bersusah payah menjaga aku kat hospital time aku bersalin dulu:) 2 kali pulak tu....

sungguh tak sangka cik abang kena Appendicitis . it was too sudden. pagi semalam, kitorang macam biasala, hantar anak2 g nursery then pegi kerja sama2. cik abang pun ok jer time tu. then tiba-tiba dalam pukul 12 macam tu, cik abang call aku. cakap dia baru balik clinic, sebab perut dia sakit. dokter tu suspect kena then Appendicitis. dokter suruh refer specialist. cik abang pun dah on the way nak g hospital time tu. cik abang pesan suruh call mak datang amik aku and anak2.
macam nak luruh jantung aku time tuh. risau yang amat. aku hanya mampu berdoa je time tu.

sampai je kat hospital, cik abang call lagi. cakap tgh tunggu kat emergency wad, tunggu dokter check. ya Allah, time tu aku rasa nak terbang je pi kat cik abang. i really want to be with him saat2 macam tu. aku dah tak boleh concentrate kat keja pun time tuh. dalam pukul 2 macam tu, cik abang call cakap confirm. appendix dia dah bengkak. kena operate pukul 4. time tu, apa lagi berderau keluar air mata aku. macam2 perasaan la timbul. dahla aku takde kat situ....

dalam 3.30 tu cik abang call. diorang dah nak bius time tu. seriously aku rasa nak terbang g situ time tu. sepanjang operation tu, aku hanya mampu berdoa dari jauh, mudah-mudahan semua selamat. dalam pukul 5.30, MIL call aku. Alhamdulillah, semua berjalan lancar. MIL cakap, keluar jer dari operation theather tu, cik abang tanya 'Mana Hajar?'......:(

dipendekkan cerita, aku dan anak2 sampai hospital dalam pukul 7 macam tu (i hate traffic jamn!)...Qistina and Irfan pun ok jer time tu. Qistina dah faham dah, ayah dia sakit. Irfan, lari sana sini. suka betul dia main:)

tak sabar nak g jumpa cik abang esok. dokter cakap, if takde apa2 esok dah boleh discharge dah...

4 comments:

ibu addin dan nasa said...

Didoakan semoga suami cepat sembuh....ameen.

Rizziela said...

semoga cik abang akan cepat sembuh yer..Hajar x perlu susah hati yer..yg penting jaga kesihata diri jugak tau

norliza_osman said...

Oh my God.. Tahun ni.. memang T bukak perkampungan le kat Hospital.. Semoga Suami cepat sembuh..

Cik Jatt said...

ibu adddin dan nasa
thanks..

rizziela
thanks! i will. nak kena jaga orang sakit nih, kena banyak tenaga nih:)

liza
tula. dugaan betul this year. thanks anyway:)