Friday, October 8, 2010

mama gemuk!

Qis : mama gemuk! (sambil pegang perut mama)
mama : Really?
Qis : Really!

OMG. that was scary. aku tau aku gemuk sekarang. but to hear it from my little daughter, sangat scary okey. orang cakap, budak2 cakap betul. itu belum cik abang yang comment. if cik abang yang cakap, mau malam ni jugak aku sit up seratus kali.

mana tak gemuk, last week, the whole week aku ada workshop. bila workshop ni, biasala, makan duduk makan duduk. dari pagi sampai petang. dahla makanan best2. haihh..nafsu2. actually, orang memang cakap aku kurus. yela, berat aku pun tak sampai 50 kg. tapi part perut tuh, menggelebeh semacam. ye la, perut beranak dua. musnah segala usaha aku time pantang dulu berbarut bagai.

next week workshop lagi. kat Eastin Hotel pulak tu. oh tidak!

i definitely must do something..say no to this flabby belly. BENCI!

bestnya dapat perut flat macam ni. nak ni nak ni:) confirm aku angkat satu!

4 comments:

~ As ~ said...

berat tak smpai 50kg..kurus tu...saya ni hah, dah lebih 55kg, ahahaha

Three Musketeers said...

As dear, pakai jer Premium Beautiful Kalau dah tak sempat nak diet, nak exercise, Premium Beautiful la jawab nyer...:) That's how I gained my shape back. And not only hubby yang tersenyum lebar, orang lain bleh ingat kiter tak kawen lagik...:)

norliza_osman said...

Iyer lah tu.. Liza ni.. hahahah.. kalau harith cakap Oh Mummy u look so slim.. mau pengsan hehehe.. Bab Premium Beautiful tu lak mau pk 4x.. 2 ribu tu beb..

Cik Jatt said...

as
i tgk u slim je:) i memang kurus tapi part perut yang tak tahan tu..

three musketeers
pernah gak dengar pasal Premium Beautiful nih. it really works on u! as, apa lagi. hehehe

liza
hahaha. if harith cakap macam tu, tanda nak sth la tu. 2 ribu ker. fuhhh. berpeluh mak. beli SPANX je la jawabnya..