Monday, July 12, 2010

Susu naik harga!

eh! semua susu formula dah naik harga ke. Qistina minum susu ni, Step 3

dulu, susu Anmum yang 1.8 kg ni, tak sampai RM 60 pun, dalam RM 57 camtu. if offer, boleh dapat RM 52. kat carrefour selalu offer.

tapi kan, start a few weeks back, susu ni dah naik harga. melampau2 pulak tu. aku tgk kat tesco RM 67! carrefour pun sama gak. giler mahal. seb baik time tu stock ada lagi 3 tin, hasil borong kat carrefour time offer.

so tadi, kitorang g giant pulak, dengan harapan dapat murah sikit. Alhamdulillah. bolehlaaaaa... RM 59. tu pun kira offer. aku pun angkatla 2 tin.

tak taula susu lain naik tak harga. nak naik pun, man man la kan. ini sampai sepuluh ringgit naik, apa cite.

4 comments:

umialya said...

ntah le.. brg2 makin lama makin tinggi reganya

LIP (^_^) said...

kenkdg terfikir kesian sungguh family yg daif..mcm mana nk bg pemakanan terbaik tuk anak2 kecil.. :) dtg melawat ni..

mama qis said...

umialya - itula pasal. cepat pulak tu

lip - selamat berkenalan:)
kan kan. pernah terbaca ada yang bagi anak minum susu tin yang pekat tu je sebab tak mampu. kesian sangat

norliza_osman said...

salam.. memang pun..
sume susu naik harge..