Thursday, August 12, 2010

Breastfeeding during Ramadhan...

Alhamdulillah.. hari pertama berpuasa dah selesai. risau jugak aku takut tak tahan sebab nak kena pam susu lagi kan. actually, dalam kul 12 tu, perut aku dah keluar segala bunyi dah, tapi takdela sampai rasa nak tumbang ke apa. so aku rasa ok lagi kut.

hasil perahan pulak, Alhamdulillah still maintain macam biasa. normally, aku boleh dapat total 12-13 oz for 3 times pumping at work. and today aku dapat 12.5 oz! syukur sangat2. first pumping dapat 5.5 oz, second session 3.5 oz and the third session pun 3.5 oz. bolehla tu kan kan.

pemakanan aku takla the bomb sangat. aku bangun sahur dalam pukul 5 macam tu.
menu as following yerr..

oat+milo+corflakes
kurma
plain water (minum sampai buncit..serious buncit okehh)
vitamin c (just started taking this vit due to Irfan's flu)
habbatus sauda

tu jerr... so, sahur hari ni, confirm tu jugak menu aku:) hopefully susu aku boleh maintain macam ni sepanjang Ramadhan, juga aku diberi kekuatan oleh-Nya untuk menjalani ibadah puasa.....

by the way, di kesempatan ni, aku nak ucapkan selamat menyambut Ramadhan kat korang semua! semoga kita semua dianugerahkan kekuatan menjalani ibadah puasa dan melipat kali gandakan amal ibadah. minta maaf la kalau ada apa2 tersalah tulis or terguris hati ok!

2 comments:

firahadifa said...

salam kenal juga..


u r followed!

mama qis said...

thanks firahadifa!