Thursday, August 19, 2010

Budak baru belajar blogging punya cerita...

korang perasan tak background blog aku dah lain (rasanya takde orang perasan pun..hahaha). aku tak plan pun nak tukar. actually citenya macam nih.....

aku tadi nak letak 'Recent Comment' kat sidebar tu. then try itu ini, last2 jadila. giler senang actually, tapi aku ni yang buat benda tu jadi susah. then suddenly aku realized, background aku hilang! aisehh... mesti aku terdelete. ni yang leceh ni, satu keja pulak nak gi carik background tu balik.

okla, gi carik jugakla. takkan aku nak just let my blog 'naked' gitu. carik punya carik, jumpa la balik background yang agak gojess tu. okla i thought dah settle dah. then, bila aku apply background tu, tiba2 sidebar aku pulak hilang semua bila aku view balik. adehhhh....gelabah gilela. abihla blog aku. macam mana nak wat nih. nak hantar e-mail kat google ke tanya. nak tanya sape nih. hahhaha...nampak sangat aku jahil bab2 blog nih.

then aku try lak background lain. kut2 la background tu yang problem. adala 2, 3 background aku try. then rearrange widget kat sidebar tu sikit2. tiba2 ada balik sidebar tu. magic la pulak. ntahla... aku pun tak tau apa aku buat.

so, aku biar je la background ni as it is. sweet gak kan. eh, korang paham ke tak cite aku ni eh. hahaha..

conclusion of the story, baaaaanyakkkk lagi aku tak tau dalam dunia blog ni. tapi aku still akan try and error. bukan kena bayar pun. FOC.

u ols pernah experience tak benda2 cenggini. tapi rasanya semua dah pro kut:)

2 comments:

Pinky Pixie said...

sweetnya. woah, yatie xtahu pown nk tukar tmplte. huuu~ taw gune yg kat dashboard blogger je..

mama qis said...

thanks yatie! yatie boleh gi http://www.shabbyblogs.com/. banyak background cantik. try la k:)