Saturday, August 7, 2010

Finally...


Irfan was sooo happy bila dah boleh discharge. bila orang acah pun, he can smiles and loughs as usual. Alhamdulillah. so, kelmarin aku g kerja macam biasa, sebab my mum still ada kat rumah. boleh tolong jaga Irfan sat.

next week kena bawa Irfan g hosptal, follow up. hopefully everything will be ok.

yang memeningkan aku sekarang ni, next week nak kena hantar Irfan balik ke nursery. ye la, kat nursery tu, tau2 jela, if ada yang sakit, cepat je berjangkit. aku sekarang ni, if possible tak nak Irfan kena selsema balik. sangat nightmare. paed pun dah pesan. if Irfan selsema, kena cepat2 bagi ubat. tapi tula, ubat selsema ni is not so recomended for baby. hanya Allah saja yang tau betapa risaunya aku. i have no choice. mudah-mudahan Allah melindungi anak-anak aku. kalau ikutkan hati aku, nak je hantar balik kampung minta mak jaga sat. but then, aku still breastfeeding. stock susu pun ada berapa botol je. Irfan tak nak susu formula.

time2 cenggini, rasa jeoulous pulak bila tengok mummys out there whose not working or work from home. bilala aku nak jadi macam diorang....

6 comments:

norliza_osman said...

sabar ti.. ni sume memang dugaan untuk mommies yang bekerja.. ;-)

mama qis said...

thanks liza..ye la kan. kena tabah and banyak2 bersabar nih:)

Drama Mama said...

be strong. usaha terbaik then tawakal...takleh buat camana kan mak bapak nak cari rezeki untuk anak2.

btw, u orang penang ka? dok kat mana?

http://twinkywinkystars.blogspot.com

mama qis said...

hi drama mama. thanks a lot:)

i duduk kat juru. tapi keja kat bbraun bayan lepas.
u pun orang penang ka?

Drama Mama said...

mama qis, yerp. my hubby keja DELL. dekat la ngn BBraun :-)

we all dok kat sungai ara. just nearby jugak :-D

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Three Musketeers said...

Hmm, time macam nie memang akan menjadi satu dugaan yang hebat for mommies yang bekerja. Sabar yer Mama Qis. Ader hikmah sumer tue...:)