Tuesday, August 31, 2010

Irfan started formula...

hmm... actually sedih jugak. tapi nak buat macam mana, susu drop sangat, so i have to start giving Irfan formula. i guess sebab puasa kut.

apa pun, aku tetap bersyukur sebab boleh fully breastfeed Irfan sampai 9 bulan lebih! it's really not an easy job and it needs a lot of sacrifice. i believe working mommies yang ada experience nih would agree with me. mana dengan bz kerja, terpaksa curi masa pam susu, cut short break time nak pam susu, bangun tengah malam pam susu, carik tempat strategic nak pam susu kat office (sampaikan meeting room pun jadik mangsa.hehehe)...hmmm. macam2 lagila. sounds tiring kan. but i'm happy buat semua tu! pelik kan:)

nila formula yang aku start bagi kat Irfan...

Qistina dulu memang minum Bebelac (as it was recommemded by our paed). dulu kitorang selalu beli banyak2 buat stock. sampaikan bila Qis dah 1 year, still got balance 2 tin. konon2 nak jual la, ntah camna ntah boleh lupa. since tak expire lagi, so, bolehla bagi kat Irfan. so far, Irfan ok dengan susu nih. so we will stick to this je la. hopefully, lepas puasa ni, susu mama back to normal......

8 comments:

umialya said...

nak wat camner, TERPAKSAKAN!!

apa2pn tahniah berjaya bf Irfan 9/12..

Rizziela said...

Alhamdulliah..atleast dah lepas utk 6 bulan pertama.

Alhamdullilah..akak masih bf utk Haziq yg dahsetahun5 bulan. Harap2 dapat capai impian utk 2 thn bf

Rizziela said...

Alhamdulliah..atleast dah lepas utk 6 bulan pertama.

Alhamdullilah..akak masih bf utk Haziq yg dahsetahun5 bulan. Harap2 dapat capai impian utk 2 thn bf

AlongAzrina said...

Takpe...yang penting kita dapat breastfeed, lama mana perjalanan kita Allah je mengetahui. Semoga berjaya!

~ As ~ said...

kita merancang dan berusaha, tuhan yg menentukan... semua ibu mau yg terbaik utk anak2 kan, yg pnting masih BF in direct

Cik Jatt said...

umialya - thanks! 9 bulan pun dah syukur Alhamdulillah kan

rizziela - thanks akak. mudah-mudahan akak dapat fully sampai 2 tahun. insyaAllah

alongazrina - thanks. ya la kan. sekarang ni pun bukannya saya. stop terus, cuma dah start mix dengan formula:)

as - haah. malam still direct. kalau tak, takleh tidur Irfan:)

Xiet_Enigma said...

Memang sedih laaa... But atleast dapat la 9 months kan?! Alhamdulillah...

I pun tgh try hard to full breastfeed my 7 mo son.... seriyes tiring! tapi worth laaa...

Cik Jatt said...

xiet_eniegma
yeah! semangat semangat2. mommies always want the best for their babies right. i support u 200%:)

by the way. thanks for coming to my blog:)