Monday, August 16, 2010

Entry shopping sebelum puasa..

weekend sebelum start puasa hari tu, sempatla jugak aku ngan cik abang keluar shopping baju raya untuk si kecik Qistina and Irfan. since ada sale kat Jusco, so baik la beli siap2. lagipun, time bulan puasa ni, dah sah2la malas nak keluar melainkan terpaksa.



sempat lagi tuh mama menggedik sebelum keluar...hehehe

ramai gile orang kat Jusco. i guess semua orang sibuk membeli baju raya untuk anak2 kut. actually aku ni sangat choosy bab2 membeli baju nih. baju kat anak2 pun aku pilih beriya iya. sabar je la cik abang yer. pilih punya pilih, last2 angkutla a dress and a blouse for Qis. for Irfan, aku beli short pants yang saaangat cute and a shirt. hahhhh.. itu je. after almost an hour membelek2. okeyyyyy... like i said, i'm a bit choosy:)

then jalan2 carik kasut pulak. and this time for mama pulak yer anak2. lama giler rasanya aku tak beli kasut. pusing punya pusing, masuk kedai tu masuk kedai ni, semua tak sangkut. kenapa la takde kasut yang ikut citarasa aku nih. aku pun tak tau nak kasut yang macam mana, tapi yang penting, aku mesti tangkap cintan kat kasut tu at the first sight. but not high heels of course. wedges maybe. hmmm...

then suddenly, i saw this at Vincci....

OMG! Iwant that! I want that! okla. korang nak gelak gelak la. tapi aku rasa kasut ni cute and fashionable. i loooveeeee it....

cik abang cakap tak cantik. although i've asked him i think almost 10 times. singh:) he said tak sesuai with my age. ye ker? tapi cute la. dah angkat pun satu. hehe

kasut2 anak2 tak beli lagi nih. alamat bulan puasa nih, kena la shoping lagi. baju raya aku pun tak beli lagi nih.....

2 comments:

firahadifa said...

sweetnyer kasut tuh!!

mama qis said...

kan kan kan. sweet sangat kan. rasa muda pulak bila pakai. dengan harapan, orang tgk pun nampak muda:)